Valentin, avagy a titkos szerelmek, szerelmesek napja... 

Lassan itt a valentin nap... február 14! Ezen a napon vallhatjuk meg titkos szerelmünk és ha minden jól megy, mi is titkos üzeneteknek lehetünk birtokosai... 

Honnan is ered ez az ünnep, amit hazánkban, 1990-től jegyzünk, Bálint avagy Valentin szellemében?! Sokak szerint ez egy kereskedői fogás, a fogyasztói társadalom ösztönző ünnepe. Tele giccses és ostobácska, gyermeki ajándékokkal!.... Vagy ez egy méltán szép ünnepe a szerelemnek??... ezt mindenki döntse el maga. Szerintem, szép szokás a figyelmesség e napon, de semmi lufi, semmi, rózsaszín macis szív... egy figyelmes ajándék a kedvestől, olyan, ami kifejezi, szeretne örömet szerezni Nekünk. S igen ez az ismeretlen rajongók ünnepe, a rejtett üzenetek napja... 

„Hogy pontosan ki is volt Szent Valentin, arról több, egymásnak ellentmondó legenda is kering. A legelterjedtebb szerint Valentin az i.sz. 3. században élt, II. Claudius uralkodása alatt. A császár 270-ben parancsot adott ki, hogy birodalmában a fiatal férfiak néhány évig ne házasodhassanak meg, mert úgy gondolta, a házastársi kötelezettségek teljesítése kiveszi a férfiakból, azaz a birodalom katonáiból az erőt. Valentin azért szenvedett vértanúhalált, mert Claudius parancsa ellenére összeadta az elébe járuló párokat. A legenda szerint Valentin, mialatt a börtönben raboskodott, barátságot kötött a börtönőr vak lányával, s imájával meggyógyította a lányt, akinek kivégzésének napján üzenetet írt, melyben az állt, hogy a szerelem és a szeretet minden evilági erőt legyőz. Aláírásul a levél végén ez állt: "A Te Valentinod".” 

Ami bizonyos és tagadhatatlan, e napon, minden a szerelemről szól, benne van a levegőben....

Kívánom mindenkinek, jusson eszébe a szerelem és ne rohanjon el mellette, ma megtehetitek, ha titkosan is, hogy jeleztek egymásnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabtun.blog.hu/api/trackback/id/tr95936706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása