Eszembe jutottál...

 2009.02.06. 06:00

Drága Barátom eszembe jutottál...

...Néha úgy alakul az élet, hogy lehetetlen elmozdulni. Reggel mikor, kinyitod a szemed, vad öröm fog el, ahogy meglátod, hogyan süt a nap, vagy milyen szép az ég... hív a végtelen és csábít a világ.... sétálni, biciklizni, úszni, utazni.... érzni, hogy kaland az élet.

....Majd a következő negyedórában szépen felsorakoznak és bejelentkeznek az agyadban az aznapi teendők. Mire elrendezel mindent, este van....és közben telnek az évek. Valakiről, valamiről mindig gondoskodnod kell, valami mindig közbejön, és az a jó íz, amelyet reggelente érzel, az élet íze, gyakran fűrészporrá változik a szádban..... Halogatod az életed kezdését, mindig mentséget keresel a majd-ra, a hogyanra és a mikorra...

Néha átlátod és belátod, hogy ez nincs rendbe, de tenni ellene semmit nem teszel...csak vegetálsz, csak tűrsz és közben múlik az idő...

Szeretettel figyelmeztetlek, ne kapkodj, ne magyarázkodj magadnak és legfőképpen, ne hezitálj, kezdj el élni!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabtun.blog.hu/api/trackback/id/tr71922005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2009.02.06. 11:42:25

Nincs mit hosszan hozzáfűzni. Csak remélni lehet, hogy akinek ez szól - nyilván nagyon sok embernek - az megérti és felfogja, hogy nincs annál fontosabb, mint amit az utolsó mondat kér.

imre42 2009.02.11. 12:51:00

Ezzel csak annyi a gond, hogy. Nem tudom, jelen esetben ki a konkrét címzett, de könnyen el tudom képzelni, hogy valójában ő is pontosan tisztában van mindazzal, amit leírtál, és tulajdonképpen nem mondtál neki semmi újat. Csak hát egy dolog valamit az agyaddal fölfogni és megérteni, és megint más ténylegesen ennek megfelelően folytatni. Én legalábbis biztosan ismerek olyan embereket, akik ugyan kiváló esszéket tudnának írni a témában, aztán mégsem tudnak kitörni ugyanebből a helyzetből.
Persze ha így is van, sokkal többet nem nagyon tehetsz, mint hogy néha magad is az orra alá dörgölöd azt, amit úgyis tud.

reti01 2009.02.11. 17:25:23

De ne így könyörgöm! Címezd neki, konkrétan: szóban, levélben, email-ben, mindegy csak neki. Nem mindenkinek kell elmondani, hanem annak, akitől várod, hogy lépjen már végre.

gabtun 2009.02.11. 21:21:15

Szia Imre42!

Teljesen igazad van, szerintem sokan élnek így és tudják is, hogy nem teljesen klappol a világ... és valljuk be, mi is estünk már ilyen hibába, hogy csak vártunk és vegetáltunk, sőt...
néha saját magamra is ráfér, hogy újra olvassam az akkori gondolataim!

Beleolvastam a blogodba, nagyon élvezetes, tetszik a stílusod! :-)))


Szia Reti!

Nem tudom jobban kifejezni magam, nem tudom, mit is tehetnék... tudod, az ember, ritkán akar céltábla lenni és nem tudja ki a barát és ki nem...

"Csak mosolyod az, mi néha megzavar,
nem tudom rajtam vagy velem nevetsz.
Sokszor már nem tudom azt sem,
hogy én magam; velem? vagy ellenem?"

...Te, bizonyára, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élsz, remek házasság, esetleg gyerekeid is vannak, hogy honnan gondolom?! Női megérzés! Aki, közelről ismer, tudja boszorkányos megérzéseim vannak...

Segíts Nekem, Te, konkrétan, mit tanácsolsz?!

movhu 2009.02.12. 12:56:41

@reti01: Amikor megláttam, kicsit úgy éreztem, hogy ezt címzettől függetlenül nagyon sokan magukra vehetnék, és azt gondoltam, hogy elolvasva fogják is.
Szerintem egyszerű eldönteni, hogy kinek szól. Bárki, aki ide téved, olvassa figylemesen, nézzen bele az életébe és a napjaiba. És, ha úgy érzi, szépen írja oda a saját nevét felülre. Majd olvassa újra. Eldöntheti, hogy neki szól vagy sem.
süti beállítások módosítása