Lélektárs

 2009.02.12. 09:00

Lélektárs 

"Él valahol a világban minden nő számára egy igazi férfi és minden férfi számára egy igazi nő, csak meg kell találnia, s ha megtalálta, akkor tökéletes a harmónia, tökéletes a boldogság.

Igazi nincsen! de igazi szerelem van!

Ha szerencséje van az embernek, 2-3 olyannal találkozik életében, akiből lehet igazi. csakhogy ez nem terem vadon, mint sóska az árokparton. Egy kapcsolatba nagyon sokat kell fektetni, sok érzelmet, sok törődést, sok lemondást, ápolni kell, s akkor, ha telnek az évek, egy idő után úgy belecsiszolódnak egymás sorsába, hogy akkor már igazi, pótolhatatlan lett belőle."
(Márai Sándor) 

...Érezted már, milyen az, amikor, „AZ” a két fél egy egész?! Amikor úgy érzed, Magadban vagy Mással és Másban Magaddal??! ... Amikor valaki befejezi a mondatod, sőt ki sem ejted a szádon, ismeri gondolatod,... közel van és mégis távol messze van de mégis közel... s átélni, ezt a csodát becsukott szemmel érezni, látni, hogy mellettünk van valaki, akiről azt hisszük, hozzánk tartozik! "Lélektárs, aki hallja a szót, lélektárs, aki érzi a csendben is jót.
Lélektárs, aki mindig is itt van veled, lélektárs, aki minden pillanatban érzi lelkedet!"
Látja a Fényt, a sötétben, látja a könnycseppet a lelkeden, s tudja, mikor őszinte, ha a szemed nevet! ... Nincsenek nemek, nincsen meghatározott idő sem, a Lelkek találkozása egy magasabb szinten zajlik. Érzetétek már?! Amikor Te vagy a kotta és ő a dallam, amikor Te vagy a Nap és ő a Hold! Amikor érzed, hogy a kapcsolat működik szavak nélkül is! Lélek és Lélek, de hol a határ, az a vékony aranyszál, amikor nem a két Lélek kapcsolódik, hanem Nő és Férfi! Párkapcsolatoknak sincs sokszor ilyen mélysége és magassága... Ám, ha megtapsztalod ezt a mélységet, akkor egy párkapcsolatban is kívánod ezt, sőt onnantól, csak ezt kívánod! Lehet e mélyebb ennél bármi? Hogyan látjátok? Mondjátok el, szerintetek, létezik ez??? Magam sem tudom, mit is gondoljak erről?! Osszátok meg velem véleményeiteket, kérlek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabtun.blog.hu/api/trackback/id/tr53934651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigOne 2009.02.13. 10:25:07

Az biztos, hogy kevés ilyen van. A férfi találkozik a nővel, aki hirtelen begyújtja, mint a kazánt. Süvít a tűz hangja, hirtelen mindent felperzselne és felégetne, csak azért, hogy ez a nő az övé legyen. Legszívesebben rögtön vele élné le az életét egy lakatlan szigeten.
Aztán eltelik néhány nap, és a nő még mindig nagyon vonzó, de már sokkal inkább jó barát. Aztán el sosem felejti a hirtelen tüzet, de már csak egy kellemes emlék számára.
De van a NŐ, aki egyszersmind a veszedelem. Ő nem csak begyújtotta a tüzet, hanem szinte szítja tovább. Akinél telnek a napok, és nemhogy alább hagyna a lelkesedés, hanem még növekszik. Hirtelen a férfi fejében életek peregnek le, elkezd mesét és verset írni a nőhöz, és teljesen magával ragadja. Semmi nem lesz fontos, csak ő.
Hát azt hiszem, hogy ekkor nem szabad elengedni. Ez az, amit nem csak nem fog tudni megbocsátani magának, de szinte bűn is lenne megbocsátani. Megszerezni kell és megtartani.

BigOne 2009.02.13. 10:32:08

Hogy érthetőbbek legyenek fenti soraim, íme egy versrészlet Tőlem Valakinek. Tudjátok, Ő az egyike annak 0 2-3 személynek, aki a Föld nevű bolygón él:

Hiszen szép vagy, és olyan gyönyörű, mely csupán egy álom lehet
Olyan, aki mellett az ember szüntelen csak álmodni szerethet
És bár a csillagok izzó seregeit is lehoznám az égről érted
A te kis lelked végtelen szépségével fel azok sem érnek
Amilyen Te vagy, az nem csupán valaki, kit egyszer láthattam
Soha az életben ilyen nagyszerű csodával még nem találkozhattam

gabtun 2009.02.13. 17:23:54

Szia BigOne! Nagyon szép a versed! Biztos nagyon örült a NŐ, aki kapta... a veszedelem! :-) és remélem, hogy sikerült megszerezned Őt és megtartanod is!
süti beállítások módosítása